Slider

[4] [gluteeniton herkku] [xslide]

Lähettänyt / keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Kauranäkkäriä rouskis

Rouheinen, näkkärimäinen mutta pehmeä ja hammasystävällinen sekä lempeän makuinen. Saanko esitellä: kauranäkkäri.

Kauranäkkärin ainesosalista ei päätä huimaa, ja leipä on myös siitä kiitollinen tekijälleen, että se tulvauttaa kotoisan tuoksun koko huusholliin. Eikä muuten murustele itseään pitkin lattioita samaan malliin kuin näkkärit yleensä.

Vaaleaverikön kaveriksi sopii esimerkiksi hummus.

gluteeniton kauranäkkäri


Helppo gluteeniton kauranäkkäri


6 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
4 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl siirappia tai juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
n. 2 rkl auringonkukansiemeniä

1. Sekoita ensin kaurahiutaleet ja vesi keskenään, lisää sitten loput ainekset. Voit sekoittaa auringonkukansiemenet taikinaan tai ripotella ne levitetyn taikinan päälle.
2. Taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle (ja lisää siemenet, jos et sitä jo tehnyt).
3. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes leipä saa väriä pintaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakumaku

Ruokaa ilman rihmankiertämää eli luonnollista ja ravintorikasta ruokaa, joka saa voimaan hyvin ja antaa energiaa. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia ja vatsaystävällisiä. Ota toki yhteyttä: johanna.latti@gmail.com

Instagramissa @johanna.latti

Suosituimmat reseptit