Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / keskiviikko 7. lokakuuta 2015
Kauranäkkäriä rouskis
Rouheinen, näkkärimäinen mutta pehmeä ja hammasystävällinen sekä lempeän makuinen. Saanko esitellä: kauranäkkäri.
Kauranäkkärin ainesosalista ei päätä huimaa, ja leipä on myös siitä kiitollinen tekijälleen, että se tulvauttaa kotoisan tuoksun koko huusholliin. Eikä muuten murustele itseään pitkin lattioita samaan malliin kuin näkkärit yleensä.
Vaaleaverikön kaveriksi sopii esimerkiksi hummus.
Kauranäkkärin ainesosalista ei päätä huimaa, ja leipä on myös siitä kiitollinen tekijälleen, että se tulvauttaa kotoisan tuoksun koko huusholliin. Eikä muuten murustele itseään pitkin lattioita samaan malliin kuin näkkärit yleensä.
Vaaleaverikön kaveriksi sopii esimerkiksi hummus.
Helppo gluteeniton kauranäkkäri
6 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
4 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl siirappia tai juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
n. 2 rkl auringonkukansiemeniä
1. Sekoita ensin kaurahiutaleet ja vesi keskenään, lisää sitten loput ainekset. Voit sekoittaa auringonkukansiemenet taikinaan tai ripotella ne levitetyn taikinan päälle.
2. Taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle (ja lisää siemenet, jos et sitä jo tehnyt).
3. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes leipä saa väriä pintaan.
1. Sekoita ensin kaurahiutaleet ja vesi keskenään, lisää sitten loput ainekset. Voit sekoittaa auringonkukansiemenet taikinaan tai ripotella ne levitetyn taikinan päälle.
2. Taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle (ja lisää siemenet, jos et sitä jo tehnyt).
3. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes leipä saa väriä pintaan.
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti