Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / perjantai 25. joulukuuta 2015
Pirskahteleva (ja tirskahteleva) talvisalaatti
Brien makua täydentää lyömättömästi pähkinät, käytän yleensä pekaani- tai saksanpähkinöitä. Sitten vain runsaasti jotain vihreää ja loppusalaatin voit varioida mieleiseksesi. Itse käytin granaattiomenaa ja tummia viinirypäleitä, mutta myös päärynä ja viikunat sopisivat.
Ja vielä pieni ylistyspuheenvuoro granaattiomenalle. Siinä on ihan mielettömästi vitamiineja ja antioksidantteja. Jo pelkästään sen sottaisuus (koko keittiö on punaisena, kun siemeniä tirskauttelee irti kuoresta) kertoo sen supervoimista.
Jos brie ei maistu sinulle, kokeile tähän salaattiin leipäjuustoa tai pannulla paistettua, ihanan suolaista halloumia.
Talvisalaatti
1 puntti tammenlehtisalaattia
1 puntti lollo rossoa
1/2-1 granaattiomenan siemenet
250 g tummia siemenettömiä viinirypäleitä
n. 100 g briejuustoa
pari kourallista pekaanipähkinöitä
kastikkeeksi ihanaa tummaa balsamicoa tai jotain öljypohjaista kastiketta
1. Ota brie noin puoli tuntia ennen nauttimista huoneenlämpöön.
2. Huuhdo salaatinlehdet ja revi pienemmiksi. Puolita granaattiomena pienempiin paloihin ja pudota siemenet irti kääntämällä kuoria ulospäin. Tämä kannattaa tehdä niin, että laitat astian pesualtaaseen, koska granaattiomena räjäyttelee punaista väriään ympäriinsä.
3. Huuhtele viinirypäleet ja viipaloi puoliksi.
4. Viipaloi päällimmäiseksi kerrokseksi brietä ja heitä pähkinöitä joukkoon.
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti