Slider

[4] [gluteeniton herkku] [xslide]

Lähettänyt / tiistai 24. marraskuuta 2015

Uunin satoa ja nam mikä tahinikastike


tahinikastike

tahinikastike

Uunijuurekset valmistuu iltakävelyn mittaisessa ajassa. Tänä iltana olin tosin vakioreitiltäni etuajassa kotona. Askelta piti vauhdikkaana kylmä, sateinen ja pilkkopimeä sää.  Mutta tähän sopii se jankutus "hyvä ruoka, parempi mieli". Tahinikastike muuten myös aika ykköskamaa. 

Uunijuurekset

1 bataatti
1 palsternakka
1 iso punajuuri
2 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
yrttisekoitusta ja savupaprikamaustetta

Tahinikastike

1 rkl tahinia
loraus vettä
1 tl hunajaa
1/2 tl juustokuminaa
(1/2 limen mehu)

1. Kuori juurekset ja pilko suupaloiksi. Asettele pellille leivinpaperin päälle. Pidä punajuurilohkot hieman erillään, jos et halua niiden värjäävän muita juureksia.
2. Sekoita öljyyn hunaja ja mausteet ja sivele sudilla juurekset kauttaaltaan.
3. Paista 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia tai kunnes juurekset saavat hieman väriä.
4. Sekoita tahinikastikkeen ainekset haarukalla. Käytä limeä, jos pidät sen mausta, mutta se ei ole pakollinen.
5. Ripsottele valmiiden juuresten päälle tahinikastiketta ja halutessasi suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakumaku

Ruokaa ilman rihmankiertämää eli luonnollista ja ravintorikasta ruokaa, joka saa voimaan hyvin ja antaa energiaa. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia ja vatsaystävällisiä. Ota toki yhteyttä: johanna.latti@gmail.com

Instagramissa @johanna.latti

Suosituimmat reseptit