Slider

[4] [gluteeniton herkku] [xslide]

Lähettänyt / keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Se on pitsaa ja sitä saa syödä niin paljon kuin napa vetää!


Aina kun saat aikaan jotain nerokasta, eikös herääkin kysymys, miksen olen keksinyt tätä aiemmin? Kokkihattuni sojottaa nyt niin pontevasti ylöspäin että morjens! Uunista tuli ulos jotain niin maan perusteellisen hyvää, että kieli irtoaa!! MUNAKOISOPITSOJA! Ja se kysymys oli: miten ihmeessä tämä ei ole juolahtanut mieleeni aiemmin?

Munakoiso on yksi lemppareistani ja noh, kukapa nyt ei himoitsisi pitsaa aina silloin tällöin. Kröh, siis melko useinkin. Ja munakoiso peijoonihan passaa pitsapohjaksi ihan kuin se olisi aina tarkoitettu käytettäväksi juuri niin. Rinkuloista tulee sopivan kokoisia (ja söpöjä) minipitsoja. Ja nämä pikkupitsat saa syödä tunnontuskitta kaikki :D



Munakoison itkettämisestä on kahta koulukuntaa. Nykyään lajikkeet eivät ole niin kitkeriä, että suolakylpy olisi pakollinen, mutta itse itkettelin munakoison, koska sattui olemaan aikaa siihen.

Tomaattikastike (jos et tykkää purkkikamasta, testaa tätä, se on yksi reseptivihkoni ylpeyden aihe) ja munakoiso ovat herkullisia liittolaisia, mutta muiksi täytteiksi voit visioida oman maun ja mielikuvituksen puitteissa vaikka mitä. Minä laitoin herkkusieniä, kirsikkatomaatteja, paprikaa, oliiveja ja lehtikaalta.

gluteeniton pitsa

Oijoi olen näistä niin innoissani, etten höpise pidempään, vaan kirjoitan reseptin teillekin jakoon. Kertokaahan millaisia tuli :)

Munakoisopitsat

1 iso (pullea) munakoiso
tomaattikastiketta (ohje linkissä ylempänä)
6–7 pientä herkkusientä
rasiallinen kirsikkatomaatteja
pari lehtikaalin lehteä
kourallinen vihreitä oliiveja
juustoraastetta

1. Siivuta munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Jos itketät, levitä viipaleet talouspaperin päälle, ripsottele suolaa munakoisoille ja anna itkeskellä puolisen tuntia. Huuhtele viipaleet kevyesti vedellä ja kuivaa talouspaperilla.
2. Levitä täytteet munakoisoille ja laita 190-asteiseen uuniin 15–20 minuutiksi. Ota koisot uunista ja ripsauta päälle juustoraastetta. Käännä uuni grillivastukselle ja anna olla vielä kymmenisen minuuttia.



gluteeniton pitsapohja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakumaku

Ruokaa ilman rihmankiertämää eli luonnollista ja ravintorikasta ruokaa, joka saa voimaan hyvin ja antaa energiaa. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia ja vatsaystävällisiä. Ota toki yhteyttä: johanna.latti@gmail.com

Instagramissa @johanna.latti

Suosituimmat reseptit