Slider

[4] [gluteeniton herkku] [xslide]

Lähettänyt / sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Suklaakakku kahdesta raaka-aineesta (luit oikein!)

helppo suklaakakku

Joulun kyläilykiertueelta palatessani istuskelin bussissa ja etsin inspiraatiota uuden vuoden juhlapöytään. Jännästi oli jäänyt suklaanmaku suuhun ja teki mieli suklaakakkua :) Bongasin Maku-lehden nettisivuilta kahden raaka-aineen suklaakakun, joka kuulosti niin nakumakulta, että jätin omat reseptivirittelyni sikseen ja otin ohjeen sellaisenaan testiin.

Kakkuun tulee pelkästään kananmunia ja suklaata. Ihan nappivalinta iltaan, jolloin on paljon kokattavaa. Ostoskasseja raahatessasi kiität simppeliä kakkuvalintaasi, samoin kuin illan päätteeksi, kun on vielä jälkkärin valmistuksen aika, sillä kakku valmistuu yhdessä hujauksessa.

Käytin Brunbergin tummaa suklaata, joka ei tosin ole kuin 53-prosenttista, mutta se on laktoositonta. Ensi kerralla kokeilen tähän pähkinäsuklaata tai ripsautan joukkoon lakritsinjuurijauhetta. (Lakritsin kaipuuni on loputon.)

Ja se lopputulos, no appajee miten makoisaa oli! Kuviakin on noin hintsusti, koska niiden ottaminen unohtui kakkua kauhoessa! Hyvää, helppoa ja hei, aikas edullinen kakkunen. Voipi olla, että tässä on loppuelämäni suklaakakku, eipähän tarvitse kaupassa pähkäillä, että mitäs siihen reseptiin tulikaan ;)


suklaakakku


Kahden raaka-aineen suklaakakku

(gluteeniton, laktoositon)

3 munaa (M-koko)
200 g tummaa suklaata (Brunbergin tumma suklaa on gluteeniton ja laktoositon)
voiteluun kookosöljyä

1. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa.
2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
3. Vatkaa keltuaiset nopeasti huoneenlämpöisen suklaasulan joukkoon. Lisää 1/3 valkuaisvaahdosta ja vatkaa takaiseksi.
4. Sekoita sitten nuolijalla tai muovikauhalla loput valkuaisvaahdosta joukkoon.
5. Vuoraa vuoka (halkaisija noin 20 cm) leivinpaperilla ja voitele kookosöljyllä. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisessa uunissa 12–13 minuuttia. (Tai hieman pidempään, jos vuokasi on pienempi ja kakku siten paksumpi.)
6. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakumaku

Ruokaa ilman rihmankiertämää eli luonnollista ja ravintorikasta ruokaa, joka saa voimaan hyvin ja antaa energiaa. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia ja vatsaystävällisiä. Ota toki yhteyttä: johanna.latti@gmail.com

Instagramissa @johanna.latti

Suosituimmat reseptit