Slider

[4] [gluteeniton herkku] [xslide]

Lähettänyt / perjantai 12. elokuuta 2016

Tuliaisia metsästä: mustikkatuorepuuro (m, g)


tuorepuuro


mustikkatuorepuuro



Sitä on oltu metsässä! Löysin vihdoinkin mustikka-apajat Helsingistä. Pyöräilin Vallilasta siirtolapuutarhamökille eri reittiä kuin yleensä ja yhtäkkiä nenääni tulvahti mustikoiden tuoksu! Mollukat näkyivät tielle asti ja palasin paikalle pari päivää myöhemmin ämpärin kera.

Maaseudulla oli selvää, että metsään mennään kumpparit kumisten ja sieltä palataan aina saaliin kanssa, mutta Helsingissä en ole päässyt jyvälle marjapaikoista. Keskuspuisto on lähin metsä, mutta niin taitaa olla puolelle muullekin Helsinkiä :S

Joten aijjettä! Plop plop, mikä ihana marjastusääni. Ylipäätään touhussa on jotain maagista: vihreä ja hiljainen metsä rauhoittaa ja mustikoiden saalistaminen koukuttaa. Siellä sitä mennään kyykkymyyryä monta tuntia tajuamatta ajasta yhtikäs mitään.


maidoton tuorepuuro


Illalla kotiin tullessani laitoin mustikoista tuorepuuron muhimaan. Inspiraationa oli El Fantin mustikkatuorepuuro, joka on valehtelematta kaupungin parasta! Siitä lisää myöhemmin.

Kookosjogurtista kirjoitellessani muistin soijajogurtin olemassaolon ja nappasin sitä kaupasta mukaani. Vatsani muuttuu soijasta yleensä ilmapalloksi ja kokeilin, mikä on reaktio nykyään. Yhtä hirveä kuin ennenkin buaaah! Eli jos sinulla on sama vaiva, niin soijajogurtin voi korvata kaurajogurtilla tai vaikkapa tuolla kookosjogurtilla. Toki myös maustamattomalla tai kreikkalaisella jogurtilla, jos et vältä maitotuotteita.


gluteeniton tuorepuuro

Mustikkatuorepuuro

1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2–3 dl mantelimaitoa
1 tl chiansiemeniä
2 rkl makeuttamatonta soijajogurttia
1/2 tl bourbon-vaniljajauhetta
ripsaus kanelia
1 dl mustikoita
(1 rkl Puhtikauraa)

+ mustikoita ja manteleita tai muita pähkinöitä

1. Sekoita kaurahiutaleet, mantelimaito (aloita kahdella desillä ja lisää tarvittaessa), chiansiemenet ja soijajogurtti kulhossa.
2. Lisää mustikat ja muussaa niitä hieman rikki haarukalla. Mausta vaniljajauheella ja kanelilla ja lisää Puhtikaura, jos käytät sitä (ei ole lainkaan pakollinen ainesosa).
3. Sekoita hyvin ja nosta jääkaappiin yöksi muhimaan. Jos et tee puuroa aamupalaksi, se valmistuu vartissa-puolessa tunnissa.
4. Koristele mustikoilla ja manteleilla.

ps. Jos olet esteetikko etkä halua puuroosi mustikkaryöppeitä, käytä teharia. Tällöin puurosta tulee jauhoisempaa, koska tehari tekee kaurahiutaleista käytännössä jauhoa. Jos jauhoinen koostumus ei miellytä, kannattaa tehosekoittaa vain mustikat, maito ja jogurtti ja lisätä kaurahiutaleet vasta tämän jälkeen.


mustikkatuorepuuro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakumaku

Ruokaa ilman rihmankiertämää eli luonnollista ja ravintorikasta ruokaa, joka saa voimaan hyvin ja antaa energiaa. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia ja vatsaystävällisiä. Ota toki yhteyttä: johanna.latti@gmail.com

Instagramissa @johanna.latti

Suosituimmat reseptit