Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / torstai 26. marraskuuta 2015
Lettukestit!
Tänään oli yhden naisen pinaattilettukestit. Kutsuin vain itseni, koska olin varma, etten saisi aikaan mitään syömäkelpoista. Mutta herttinen, pannulta kohosi yksi jos toinenkin maukas plättynen. Mistä lie tullut ajatus, että pinaattilettuja olisi vaikea tehdä.
Hyvä näin, koska vihreät örkkiletut olivat lempiruokaani lapsena – niin kuin vissiin joka toisella lapsella? Sittemmin lätyt ovat jääneet syömättä, koska eineslettuja ei ole tehnyt mieli.
Letut tein tattarista. Käytännössä niin, että tein tattarilettutaikinan ja lisäsin siihen pussillisen pakastepinaattia.
Letut höystin jumalaisen nerokkaalla raakapuolukkahillolla. Suosittelen testaamaan, jos irvistelet perinteisten puolukkahillojen kanssa. Paljastan sen verran, että tuon herkkuhillon salaisuus ja näppäryys on banaani.
Mutta tässä ohje.
Gluteenittomat pinaattiletut
2 munaa1,2 dl mantelimaitoa
1,2 dl tattarijauhoa
ripaus suolaa
150 g hienonnettua pakastepinaattia
kookosöljyä paistamiseen
1. Ota pinaatti ajoissa sulamaan.
2. Sekoita munat, mantelimaito ja suola vispilällä. Lisää tattarijauhot ja lopuksi pinaatit.
3. Kuumenna lettupannu ensin kuumaksi (taikina on sen verran napakkaa, että letut onnistuvat kyllä yksi kerrallaan tavallisellakin paistinpannulla) ja vähennä paistovaiheessa lämpöä. Paista haluamasi kokoisia lättyjä. Pinta muuttuu osittain kullanruskeaksi.
4. Palaa lapsuusmuistoihin kera lettukeon.
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti