Slider

[4] [gluteeniton herkku] [xslide]

Lähettänyt / perjantai 29. tammikuuta 2016

Pehmoiset porkkanarieskat (tuoreustakuu)


gluteeniton leipä

Miksi en tee useammin rieskoja? Olin unohtanut, miten helppo niitä on tehdä! Ei oikeastaan mitään mahdollisuutta mokata eikä tarvitse jännittää uuniin kurkkien, että kohoavatko ne. Eivät kohoa :) Kaiken lisäksi ihanat lätyskäiset leipäset pysyvät tuoreina ja pehmoisina pitkään.

Tein rieskat porkkanoista ja tattarijauhoista. Bataatti ja peruna toimisivat mukavasti myös. Jos haluaa oikaista niin valmistakin sosetta voi käyttää, mutta eipä porkkanoiden keittelyssä ja soseuttelussa kauan nokka tuhise.

porkkanarieska

Lisäsin taikinaan myös pellavansiemeniä. Niitä ja chiansiemeniä lisään kaikkialle minne mahdollista. Vatsa pysyy niiden avulla tyytyväisenä. Kurkuman olin unohtanut maustekaappini perälle, mutta nyt kun siitä on kohkattu superterveellisenä rohdoskasvina (jota se tosin on ollut tuhansia vuosia), muistin kaivaa sen esiin ja ripsottelin rieskataikinaan. Varoituksena, että kurkuma värjää helposti astiat ja kröhöm esimerkiksi puukauhan ;)

Mutta yksi ongelma iski: porkkanarieskat ovat aika makeita. Onko sinulla vinkkiä, mikä passaisi päällysteeksi? Joku levite?

Tein seuraavana päivänä porkkana-linssisosekeittoa. Laitoin keiton jämät (tein sen verran paksua) rieskojen päälle ja itse asiassa ne natsasivat kivasti yhteen. Keiton resepti tulossa tänne myöhemmin!

porkkanarieska

Porkkanarieskat

4 dl porkkanasosetta
1 muna
0,5 dl mantelimaitoa
0,7 dl tattarijauhoja
1 rkl psylliumia
1 rkl pellavansiemeniä
loraus oliiviöljyä
suolaa, pippuria, kurkumaa

1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä niitä kunnes ne pehmenevät.
2. Sekoita sillä aikaa muut ainekset keskenään. On hyvä, että psyllium ehtii turvota hieman.
3. Soseuta sauvasekoittimella hieman jähtyneet porkkanat ja sekoita muun taikinan joukkoon.
4. Nostele leivinpaperin päälle pellille parin ruokalusikallisen verran taikinaa ja siloita nuolijalla. Taikinasta tulee 9 isoa rieskaa.
5. Paista 220 asteessa 25 minuuttia.

kurkuma


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakumaku

Ruokaa ilman rihmankiertämää eli luonnollista ja ravintorikasta ruokaa, joka saa voimaan hyvin ja antaa energiaa. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia ja vatsaystävällisiä. Ota toki yhteyttä: johanna.latti@gmail.com

Instagramissa @johanna.latti

Suosituimmat reseptit