Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / keskiviikko 20. tammikuuta 2016
Hirssipuuroa ja rusinahillosilmä

Hirssisuurimot ovat jo pidempään pötkötelleet kuivamuonakaapissani. Pakko myöntää, että pitkä keittoaika on pitänyt pussin suljettuna. Vaikka puolisen tuntia kattilan ääressä poissa muusta elämästä on aika vähän hyvän puuron vuoksi :)
Miksi hirssiä sitten kannattaa syödä? Se tasaa happo-emästasapainoa ja sen avulla pönkittää kuidun, magnesiumin ja raudan saantia. Puurossa koostumus jää hieman raemaiseksi ja ainakin itse tykkään suutuntumasta. Puurossakin saa olla pureksittavaa! Maku on persoonallisempi ja rouheisempi kuin esimerkiksi lempeässä kaurassa.
Ja mietitkö, mitä on tuo ruskea soosi? :) Joulusta jäi rusinapussin pohjat kaappiin pyörimään, joten tein niistä hirssipuuroon "hillosilmän". Menee taas kastiin helppoheikin hommia: rusinoita ja banaania teharissa sekaisin surrur.
1,5 dl hirssisuurimoita
7–8 dl nestettä (itse käytin 2 dl mantelimaitoa ja 6 dl vettä)
suolaa
Rusinahillo
1/2 dl rusinoita
pätkä banaania
1. Laita rusinat veteen pehmenemään.
2. Hulauta suurimot siivilään ja huuhtele kauttaaltaan hyvin vedellä.
3. Laita hirssit kattilaan ja kiehauta nesteen kanssa. Hauduttele sen jälkeen miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Lisää hyppysellinen suolaa.
3. Soseuta pehmenneet rusinat ja banaani teharissa tai sauvasekoittimella.
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti