Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / sunnuntai 10. huhtikuuta 2016
Sunnuntaiaamun kaurasämpylät
Jostain syystä mun sämpylät näyttävät aina suklaakekseiltä. Hirveä pettymys pöytääntulijoille :)
Näistä pienistä nättimyksistä saa brunssipöytään näppäriä tapasleipiä. Eikä leivänteko paljon tätä helpommaksi muutu: ainekset sekaisin, turvottelut liinan alla ja uunin luukku auki. Nämä ehtii tehdä samana aamuna aamupalapöytään.
Jos tykkäät kauraleivistä, tsekkaa myös kauranäkkärin resepti.
Nopeat kaurasämpylät
3 dl vettä25 g hiivaa
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl pellavansiemeniä
1 rkl hunajaa
0,5 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
3,5 dl gluteenitonta jauhosekoitusta
1. Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota hiiva sekaan. Lisää kaurahiutaleet ja pellavansiemenet ja anna turvota kymmenisen minuuttia.
2. Sekoita joukkoon hunaja, suola, ja öljy. Sekoita hyvin,
3. Lisää lopuksi jauhot, sekoita tasaiseksi ja muotoile taikinasta 8 sämpylää. Taikina saa olla hippasen tarttuvaista.
4. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia.
5. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla 10 minuuttia.
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti