Slider

[4] [gluteeniton herkku] [xslide]

Lähettänyt / sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Sunnuntaiaamun kaurasämpylät

kaurasämpylät


gluteenittomat kaurasämpylät


Jostain syystä mun sämpylät näyttävät aina suklaakekseiltä. Hirveä pettymys pöytääntulijoille :)

Näistä pienistä nättimyksistä saa brunssipöytään näppäriä tapasleipiä. Eikä leivänteko paljon tätä helpommaksi muutu: ainekset sekaisin, turvottelut liinan alla ja uunin luukku auki. Nämä ehtii tehdä samana aamuna aamupalapöytään.

Jos tykkäät kauraleivistä, tsekkaa myös kauranäkkärin resepti.


kaurasämpylä



Nopeat kaurasämpylät

3 dl vettä
25 g hiivaa
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl pellavansiemeniä
1 rkl hunajaa
0,5 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
3,5 dl gluteenitonta jauhosekoitusta

1. Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota hiiva sekaan. Lisää kaurahiutaleet ja pellavansiemenet ja anna turvota kymmenisen minuuttia.
2. Sekoita joukkoon hunaja, suola, ja öljy. Sekoita hyvin,
3. Lisää lopuksi jauhot, sekoita tasaiseksi ja muotoile taikinasta 8 sämpylää. Taikina saa olla hippasen tarttuvaista.
4. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia.
5. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla 10 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakumaku

Ruokaa ilman rihmankiertämää eli luonnollista ja ravintorikasta ruokaa, joka saa voimaan hyvin ja antaa energiaa. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia ja vatsaystävällisiä. Ota toki yhteyttä: johanna.latti@gmail.com

Instagramissa @johanna.latti

Suosituimmat reseptit