Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / keskiviikko 20. heinäkuuta 2016
Kesäillan kruunu: kookos-karamellipehmis (m)
Kesäilta ja jäätelönhimo, tuttu tunne? ;) Virpi Mikkosen ja Tuulia Talvion Hyvän olon jäätelökirja esiin ja uusi jäätelö testiin. Menee muuten pitkälle talveen ennen kuin ehdin testata kaikki kirjan "suosikki-merkinnän" saaneet reseptit.
Nyt pläräsin sivulle 86 ja kohtaan kookospehmis. Korvasin ohjeen vaniljauutteen Bourbon-vaniljalla ja mielestäni toimi näppärästi. Pehmis on hyvää ja raikasta sellaisenaankin. Nappasin kuitenkin kirjan karamellikastikkeen seuralaiseksi. Siinä maistuu napakympin veroisesti makeat taatelit ja suolahippuset. Aijai!
Ihanaa kesäiltaa!
Kookospehmis
1 tlk täysrasvaista kookosmaitoa (jäähdytetty yön yli jääkaapissa)2 pakastettua paloiteltua banaania
1/2 tl Bourbon-vaniljaa
Karamellikastike
8 tuoretta taatelia kivet poistettuina2 rkl kookosöljyä
5 rkl vettä
1/2 tl vaniljajauhetta (tai vaniljauutetta)
ripaus merisuolaa
1. Jos käytät kastiketta, valmista se ensin. Annostele kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi. Lisää vettä, jos haluat kastikkeesta juoksevampaa.
2. Puhdista astia ja valmista pehmis: kaavi kookosmaidon valkoinen, kiinteä osa tehosekoittimeen. Lisää banaanit ja vanilja ja sekoita tasaiseksi pehmikseksi.
3. Annostele kulhoon ja ripsottele karamellikastiketta päälle tai sekoita pehmiksen joukkoon.
(Kunnia reseptistä ja ihanasta jäätelöhetkestä kuuluu Virpi Mikkoselle ja Tuulia Talviolle.)
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti