Slider

[4] [gluteeniton herkku] [xslide]

Lähettänyt / keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Kesäillan kruunu: kookos-karamellipehmis (m)

maidoton jäätelö

kookosjäätelö


Kesäilta ja jäätelönhimo, tuttu tunne? ;) Virpi Mikkosen ja Tuulia Talvion Hyvän olon jäätelökirja esiin ja uusi jäätelö testiin. Menee muuten pitkälle talveen ennen kuin ehdin testata kaikki kirjan "suosikki-merkinnän" saaneet reseptit.

dairyfree icecream


Nyt pläräsin sivulle 86 ja kohtaan kookospehmis. Korvasin ohjeen vaniljauutteen Bourbon-vaniljalla ja mielestäni toimi näppärästi. Pehmis on hyvää ja raikasta sellaisenaankin. Nappasin kuitenkin kirjan karamellikastikkeen seuralaiseksi. Siinä maistuu napakympin veroisesti makeat taatelit ja suolahippuset. Aijai!

Ihanaa kesäiltaa!


itse tehty jäätelö

virpi mikkonen

Kookospehmis

1 tlk täysrasvaista kookosmaitoa (jäähdytetty yön yli jääkaapissa)
2 pakastettua paloiteltua banaania
1/2 tl Bourbon-vaniljaa

Karamellikastike

8 tuoretta taatelia kivet poistettuina
2 rkl kookosöljyä
5 rkl vettä
1/2 tl vaniljajauhetta (tai vaniljauutetta)
ripaus merisuolaa

1. Jos käytät kastiketta, valmista se ensin. Annostele kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi. Lisää vettä, jos haluat kastikkeesta juoksevampaa.
2. Puhdista astia ja valmista pehmis: kaavi kookosmaidon valkoinen, kiinteä osa tehosekoittimeen. Lisää banaanit ja vanilja ja sekoita tasaiseksi pehmikseksi.
3. Annostele kulhoon ja ripsottele karamellikastiketta päälle tai sekoita pehmiksen joukkoon.

(Kunnia reseptistä ja ihanasta jäätelöhetkestä kuuluu Virpi Mikkoselle ja Tuulia Talviolle.)

kastike jäätelölle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakumaku

Ruokaa ilman rihmankiertämää eli luonnollista ja ravintorikasta ruokaa, joka saa voimaan hyvin ja antaa energiaa. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia ja vatsaystävällisiä. Ota toki yhteyttä: johanna.latti@gmail.com

Instagramissa @johanna.latti

Suosituimmat reseptit