Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / sunnuntai 27. syyskuuta 2015
Popsi popsi porkkanaleipää
Matti Nykänen on väärässä, kyllä kiireetön viikonloppuaamu on ihmisen parasta aikaa. Uunilämmintä leipää, iso kupillinen (lue kulhollinen) kahvia ja Hesari – viihdyn tämän kattauksen äärellä pitkään.
Tänään "leipätehtailin" porkkanaleipää. Porkkanasose hoitaa mehukkuuden ja maukkauden, auringonkukan- ja pellavansiemenet rapsakkuuden (+ hyvät rasvat).
Uuniin mennessään leipä näytti keltaiselta maksalaatikolta, mutta ulos tullessaan se oli muuttunut silkaksi hyvyydeksi. Ehkä parasta leipää, mitä tämän huushollin uunista on ulos tullut!
Viimeisenä vinkkinä: älä tee niin kuin minä eli aloita leiväntekoa siinä vaiheessa, kun kahvihammasta kolottaa hulluna ja nälkä mouruaa. Kohotus- ja paistoaika ovat pitkiä, mutta ne maksavat kyllä vaivan!
![]() |
Näyttää maksalaatikolta, mutta leipä siitä tulee. |
Gluteeniton porkkanaleipä
(maidoton)
1 rkl psylliumia
2 rkl auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä
2 rkl pellavansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
ripsaus suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa tai siirappia
12 g kuivahiivaa
6 dl gluteenitonta jauhoseosta
1. Valmista porkkanasose itse keittämällä ja muussaamalla porkkanat tai käytä valmista sosetta. Sekoita kattilaan psyllium ja siemenet ja anna turvota vartin verran.
2. Lisää öljy, suola ja hunaja. Lämmitä sose liedellä miedossa lämmössä. Sekoita hiiva ja jauhot keskenään ja lisää soseeseen.
3. Voitele 1 1/2 litran vuoka tai käytä kahta pientä vuokaa. Kaada taikina vuokaan. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 1 h.
5. Anna leivän jäähtyä kunnolla ennen kuin viipaloit sen paloihin.
![]() |
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti