Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / torstai 24. syyskuuta 2015
Gluteenittomat karjalanpiirakat
En ole koskaan -listalta tippui juuri karjalanpiirakat pois. Homma ei ollut alkuunkaan niin vaikeaa kuin kuvittelin. Keität puuron, teet taikinan, kaulit, täytät ja rypytät. Siinä se.
Olin varma, että täytteet räjähtävät uunin seinille, joten en panostanut piirakoiden ulkomuotoon. Tuli tuommoisia, noh, itse tehdyn näköisiä, mutta ei tämä kauneuskilpailu ollutkaan. Leipäveneistäni tuli mielettömän hyviä!
Käytin tattarijauhoja ja pehmeää sävyä makuun tuli mantelimaitoon keitetystä riisipuurosta.
Gluteenittomat karjalanpiirakat
Riisitäyte
2 dl riisiä
7–8 dl mantelimaitoa
hyppysellinen suolaa
(kananmuna)
Kuoritaikina
2 dl kylmää vettä
1/2 tl suolaa
2 tl psylliumia
3 dl tattarijauhoja
voisulaa voiteluun
1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisit ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Sekoita välillä.
2. Lisää maito ja hauduta puuroa miedolla lämpötilalla 40–45 minuuttia. Sekoita välillä ja lisää maitoa tarvittaessa. Mausta lopuksi suolalla.
3. Valmista puuron hautuessa kuoritaikina. Sekoita kylmään veteen suola ja psyllium, anna turvota kymmenisen minuuttia.
4. Lisää tattarijauhot ja sekoita koko ajan hyvin. Taikinasta tulee irtonaista.
5. Pyöritä taikinasta jauhotetulla alustalla pötkylä ja jaa se 15–20 palaan.
6. Kauli paloista soikeita piirakoita. Täytä jäähtyneellä riisipuurolla. Voit halutessasi notkistaa puuroa kananmunalla.
7. Ja sitten rypyttämään. Tekniikan voit päättää itse: osa rypyttää alhaalta ylös, toiset aloittavat keskeltä.
8. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia. Voitele piirakat heti voisulalla. (Ja pidä puolesi, koska nämä katoavat aikas äkkiä parempiin suihin.)
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti