Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / perjantai 30. lokakuuta 2015
Gluteenittomat minileipäset
Nyt ihmettelet, että otsikossa puhutaan leivistä, mutta kuvassa on suklaakeksejä. Kyllä ne leipiä on, mutta otin ohjeen kohdan "tee leivistä pieniä, jotta ne säilyttävät rakenteensa" erittäin tosissani :)
Gluteenittomasta leivästä saa maukasta, kun yhdistää vähintään kahta, mielellään useampaakin jauhoa. Helppoheikki käyttää valmista sekoitusta. Testasin Urtekramin tummaa leivontamixiä, jossa on kaura-, täysjyväriisi- ja teffjauhoja sekä maissisuurimoita ja hirssihiutaleita. Lisäsin joukkoon vielä vähän pellavansiemeniä.
Toimii, ja näitä mahtuu vatsaan monta!
Gluteenittomat minileipäset
7 dl kädenlämpöistä vettä
2 tl merisuolaa
1 rkl pellavansiemenrouhetta
1 ps Urtekramin tummaa leivontamixiä
1. Sekoita suola, siemenet ja jauhot keskenään. Lisää vesi.
2. Myllää ainekset sekaisin sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Taikina saa jäädä hieman veteläksi. Anna levätä liinan alla 15 minuuttia.
3. Kostuta kädet kylmällä vedellä ja pyörittele taikinasta noin 20 litteää leipästä. Tee pieniä, jotta leivät pysyvät koossa.
4. Paista leipiä 190-asteisessa kiertoilmauunissa 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti