Slider

[4] [gluteeniton herkku] [xslide]

Lähettänyt / tiistai 6. lokakuuta 2015

Lämmin kanttarelli-perunasalaatti

kanttarelli sienisato


Viime syksyn sieniretki meni kutakuinkin näin: Metrolla Mellunmäkeen, kumpparit lompsuen citymetsään, ensimmäisenä eväsreppu auki, ja kun puoli leipää oli syöty, alkoi kaatosade. Juosten pois ja bussipysäkin suojaan nakertamaan leipä loppuun. Ilo oli suuri, kun karkkipussista löytyi karkkiSIENI.

Tänä syksynä otin varman päälle ja noukin kanttarellit koriini lähikaupasta. Lämmin kanttarelli-pottusalaatti on syksyn ihaninta lohturuokaa, joka kuuluu nauttia kynttilänvalossa ja villasukat jalassa. Seurakseen salaatti sai katajanmarjasillejä eli nam-suosikkejani.

Hieno ilta, hyvä mieli.

kanttarelli-perunasalaatti


Kanttarelli-pottusalaatti

1 l kanttarelleja
n. 8 pientä tai keskikokoista pottua (käytin Siiklejä)
1 purjo
1 valkosipunkynsi

Tillikastike

1/2 dl oliiviöljyä
maun mukaan sitruunan mehua
1 rkl dijon sinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
3/4 dl tuoretta tilliä
suolaa ja pippuria

1. Keitä perunat. Voit pilkkoa ne jo tässä vaiheessa suupaloiksi, niin ne kypsyvät nopeammin.
2. Puhdista sillä aikaa sienet. Pilko purjo ja valkosipuli.
3. Paista perunoita öljyssä kuumalla pannulla niin, että ne saavat väriä ja rapsakkuutta.
4. Siirrä perunat pois ja paista purjoviipaleet ja valkosipuli.
5. Tyhjennä pannu jälleen ja paista sieniä voissa kunnes neste haihtuu. Lisää tämän jälkeen potut, purjot ja sipuli. Paista muutama minuutti.
6. Sekoita tillikastikkeen ainekset keskenään ja lisää pannulle. Anna kiehahtaa. Tarjoile lämpimänä sillien kanssa.

kanttarelli-perunasalaatti

katajanmarjasilli



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakumaku

Ruokaa ilman rihmankiertämää eli luonnollista ja ravintorikasta ruokaa, joka saa voimaan hyvin ja antaa energiaa. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia ja vatsaystävällisiä. Ota toki yhteyttä: johanna.latti@gmail.com

Instagramissa @johanna.latti

Suosituimmat reseptit