Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / tiistai 10. marraskuuta 2015
Aurinko lautasella
Kun ulkoa kuuluu sateenropinaa lounasaikaan, tulee tarve saada lämmintä ja lempeää keittoa. Mars bataattihyllylle ja vierestä inkivääriä ja chiliä mukaan. Ja se lempeys? Sen tekee kookoskerma tai -maito.
Lempparikeittoni ainekset kasassa, ja pian myös lautasella, sillä tähän ei mene kuin puoli tuntia. Tuoretta leipää kylkeen, ja ehkä parit dippaukset kulhon kautta ;)
Vinkkinä: jos viet keittoja evääksi töihin, suosittelen termaria! Ei uiskentele kännykkä ja rahapussi keittomeressä ;)
Kookos-bataattikeitto
500 g bataattia
3 dl keitinvettä
2 dl kookoskermaa (esim. Alpron kookos ruoanlaittovalmiste)
1/2 punainen chili
1 rkl tuoretta inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 rkl chilikastiketta
1. Kuori ja pilko bataatti kuutioiksi. Keitä pehmeiksi ja soseuta teharissa tai sauvasekoittimella. Käytä tähän noin 3 dl keitinvettä.
2. Lisää kookoskerma, pilkottu chili ja raastettu inkivääri. Surauttele tasaiseksi.
3. Kaada seos kattilaan ja lisää kurkuma ja chilikastike. Kuumenna vielä nopeasti kiehuvaksi ja jätä sitten kannen alle 10 minuutiksi hautumaan.
4. Keitto kulhoon ja lusikka valmiuteen. Ripsottele päälle vielä siemeniä.
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti