Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / maanantai 7. joulukuuta 2015
Ei näteimmät mutta nopeimmat
Pyrin leipomaan gluteenittomat leipäni itse, joten etsiskelen jatkuvasti uusia reseptejä, mielellään nopeatekoisia. Näiden kaura- ja riisijauhoista tehtyjen leipästen ohjeen sain ravintovalmentaja Annika Havasteelta. Lisäsin alkuperäiseen ohjeeseen vielä pellavansiemeniä.
Kovin kauniita niistä ei tullut, etenkään kun en jaksanut kaivaa raastinta esiin, vaan vetelin porkkanan kuorimaveitsellä suikaleiksi. Mutta ulkonäöstä viis, söin koko satsin parissa päivässä. Koska himo.
Toisen nopeasti valmistuvan luottoreseptini löydät täältä: kauranäkkäri.
Gluteenittomat porkkana-kauraleivät
4 dl kaurajauhoja1 dl riisijauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
4 dl vettä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl pellavansiemeniä
yrttisekoitusta
1. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, yrttisekoitus, pellavansiemenet ja vesi. Lisää porkkanaraaste ja öljy. Sekoita kunnes taikina on sitkeää.
2. Annostele lusikalla leipäsiä leivinpaperin päälle pellille. Levitä tasaiseksi.
3. Paista 230-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes leivät saavat väriä.
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti