Slider

[4] [gluteeniton herkku] [xslide]

Lähettänyt / maanantai 7. joulukuuta 2015

Ei näteimmät mutta nopeimmat

kauraleipä

Pyrin leipomaan gluteenittomat leipäni itse, joten etsiskelen jatkuvasti uusia reseptejä, mielellään nopeatekoisia. Näiden kaura- ja riisijauhoista tehtyjen leipästen ohjeen sain ravintovalmentaja Annika Havasteelta. Lisäsin alkuperäiseen ohjeeseen vielä pellavansiemeniä.

Kovin kauniita niistä ei tullut, etenkään kun en jaksanut kaivaa raastinta esiin, vaan vetelin porkkanan kuorimaveitsellä suikaleiksi. Mutta ulkonäöstä viis, söin koko satsin parissa päivässä. Koska himo.

Toisen nopeasti valmistuvan luottoreseptini löydät täältä: kauranäkkäri.


gluteeniton


Gluteenittomat porkkana-kauraleivät

4 dl kaurajauhoja
1 dl riisijauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
4 dl vettä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl pellavansiemeniä
yrttisekoitusta

1. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, yrttisekoitus, pellavansiemenet ja vesi. Lisää porkkanaraaste ja öljy. Sekoita kunnes taikina on sitkeää.
2. Annostele lusikalla leipäsiä leivinpaperin päälle pellille. Levitä tasaiseksi.
3. Paista 230-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes leivät saavat väriä.



kauraleipä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakumaku

Ruokaa ilman rihmankiertämää eli luonnollista ja ravintorikasta ruokaa, joka saa voimaan hyvin ja antaa energiaa. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia ja vatsaystävällisiä. Ota toki yhteyttä: johanna.latti@gmail.com

Instagramissa @johanna.latti

Suosituimmat reseptit