Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / tiistai 2. helmikuuta 2016
Appelsiini-porkkanakeitto
Olen ollut kova porkkananpurija, mutta jossain vaiheessa vatsa teki stopin kypsentämättömille juureksille. Nyt kun ruokavalio on korjannut tilanteen ja vatsa hyrrää mukavasti, pystyn syömään jonkin verran raakoja juureksia. Niinpä vihanneslootastani löytyy yleensä pussillinen porkkanoita.

Tykkään, että soppa pysyy lusikassa, joten teen yleensä paksuja keittoja. Välttelen mahdollisimman paljon keinotekoisia ainesosia, mutta tähän soppaan lipsahti puolikas liemikuutio. Ensi kerralla jätän sen pois. Ei keitto sitä tarvitse!
Tapaan laittaa vähän joka paikkaan tulista potkua. Jos et itse siitä piittaa, jätä chilihiutaleet toki pois. Samoin ängen chiansiemeniä keittoihinkin, koska nuo vatsahyvyydet menevät siellä puolihuomaamatta.
Appelsiini-porkkanakeitto
noin 500 g porkkanoita
1 valkosipulinkynsi
(voit käyttää myös sipulia, jos vatsasi kestää)
öljyä
5 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
hyppysellinen chilihiutaleita
1 appelsiini
1 tl chiansiemeniä
1. Laita chiansiemenet turpoamaan tilkkaan vettä.
2. Kuori porkkanat ja pilko paloiksi. Kuori valkosipuli ja hienonna pienemmiksi paloiksi.
3. Lorauta öljyä kattilan pohjalle ja kuullota hetki valkosipuleita.
4. Lisää porkkanat, vesi ja kasvisliemikuutio. Käytin vain puolikkaan, koska en ole näiden suuri fani. Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Lisää loppuvaiheessa raastettu inkivääri ja chilihiutaleet.
4. Ota kattila liedeltä ja purista appelsiinin mehut sekaan. Itse pidän sosemaisesta ja paksusta keitosta, joten pudottelin koko hedelmälihan joukkoon. Lisää myös turvonneet chiansiemenet.
5. Soseuta teharissa tai sauvasekoittimella. Kaada takaisin kattilaan ja kiehauta vielä lämpimäksi.
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti