Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / tiistai 9. helmikuuta 2016
Loskapäivän lohtukeitto
Linssit ja pavut ovat herkkävatsaiselle kyseenalaista ruokaa. Vaikka vatsani oikuttelee nykyään harvemmin, pavut kierrän silti edelleen kaukaa. Linssit ovat lempeämpiä ja niitä käytän silloin tällön.
Talvella linsseistä saa ihanan sosemaista keittoa. Sopassahan ei oman ajatukseni mukaan ole mitään järkeä, jos se luiskahtelee lusikasta.
Punaiset linssit ja porkkanat ovat täydellisiä soppaliittolaisia. Tämän keiton jämät käytin kaiken lisäksi porkkanarieskojen levitteenä. Ihan vain koska keitto on sen verran paksua ja kun en millään keksinyt, mitä rieskojen päälle laittaisin :) Passasi hienosti!
Jos olet seuraillut reseptejäni pidempään, olet ehkä huomannut, että kun innostun jostain raaka-aineesta, tuuttaan sitä sitten joka paikkaan. Ja sama kaava toistuu. Ja toistuu. Nyt on menossa porkkana- ja mangokausi. Viimeksi kun keittelin soppaa, tein appelsiini-porkkanakeittoa. Mutta minkäs teet, porkkanat vaan toimivat keitoissa. Niiden pieni makeus on omiaan tämmöisiin loskapäivän lohturuokiin.
Jaaaaa sitten soppa porisemaan!
Porkkana-linssikeitto
n. 700 g porkkanoita
1,5 dl punaisia linssejä
2 rkl raastettua inkivääriä
1 tl chilihiutaleita
3 dl mantelimaitoa
auringonkukansiemeniä
1,5 dl punaisia linssejä
2 rkl raastettua inkivääriä
1 tl chilihiutaleita
3 dl mantelimaitoa
auringonkukansiemeniä
1. Kuori porkkanat ja keitä niitä viitisen minuuttia
2. Lisää sekaan hyvin huuhdellut linssit ja keitä kunnes porkkanat ovat pehmenneet kokonaan. Lisää vettä, jos linssit (ja kun ne) imaisevat sitä itseensä.
3. Lisää mantelimaito, raastettu inkivääri ja chilihiutaleet. Anna kiehahtaa nopeasti.
4. Soseuta sauvasekoittimella. Annostele ja ripsottele päälle auringonkukansiemeniä.
Vinkki! Tähänkin keittoon voit lisätä chiansiemeniä. (Omani olivat loppu.)
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti