Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / lauantai 21. toukokuuta 2016
Sympaattiset parsamunakkaat (g)
"Pakolliset" parsat ostettu. Joka kevät kun vihreät pötkylät ilmestyvät hevi-osastolle, ostan niitä, vaikken oikein koko "parsahässäkkää" ymmärräkään. Ehkä en osaa valmistaa niitä, koska en löydä mausta mitään niin kummallisen koukuttavaa.
Olen postannut jo aiemmin helppojen munakasmuffinien ohjeen. Ne ovat kelpoja moneen: aamu-, väli- ja iltapalaksi sekä lisukkeeksi. Käytin parsoja muffineissa ohjetta hieman muuttaen. Mukaan tuli tietenkin parmesaania, joka kuuluu parsan kaveriksi kuin kansi kattilalle.
Muffineista tuli veikeitä, eikä vähiten siksi, että ne paisuivat uunissa ilmapallon kokoisiksi! Suosittelen kurkkaamaan puolivälissä uuniin, näky on komea :D Muffinit pihahtavat uunistaoton jälkeen ja laskeutuvat takaisin kupperoihinsa. Pientä kemianlabratunnelmaa!
Mutta niin, jos kaipaat parsaohjetta, keväistä sellaista ja moneen makuun ja suuhun sopivaa, tässä sellainen!
Parsamunakkaat
7 vihreää parsaa6 kananmunaa
3 rkl mantelimaitoa
3 rkl raastettua parmesaania
1/3 punttia ruohosipulia
suolaa ja mustapippuria
kookosöljyä voiteluun
1. Keitä parsoja pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä.
2. Sekoita kulhossa munat, maito, parmesaani ja hienonnettu ruohosipuli. Lisää ripaus suolaa ja rouhaisu mustapippuria.
3. Leikkaa parsat sentin paloiksi ja siirrä nuput syrjään koristelua varten.
4. Käytin silikonivuokia, mutta sipaisin silti hieman pohjalle ja reunoihin kookosöljyä. Pudottele parsapaloja vuokien pohjalle ja kaada munaseos päälle.
5. Paista muffineja 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Ja kurkkaa puolivälissä uuniin ja saa hepulit.
6. Pudottele muffinit vuoistaan ja koristele parsan nupuilla ja ruohosipulilla.
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti