Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / sunnuntai 19. kesäkuuta 2016
Kaurapuuro tuplakookoksella (g, m)
Jos sataa kolme päivää putkeen, niin kehokin menee sekaisin, että eletäänkö tässä syksyä vai kevättä. Niinpä kroppa huusi tänä aamuna lämmintä, pitkään haudutettua puuroa ja saamansa piti.
Heräilin aamulla aikaisin sateenropinaan ja laitoin kaurapuuron muhimaan. Tykkään käyttää isoja kaurahiutaleita (gluteenittomia), koska niistä jää mukavasti suutuntumaa eivätkä ne soossaannut lastenruokamaiseksi mössöksi. Aikuisten puuroa siis.
Olen entinen rasvakammoinen, mutta hiljalleen tajunnut ja myöntänyt itselleni, että kehoni tarvitsee enemmän hyviä rasvoja. Ujuttelen niitä kuin pikkulapselle sinne tänne ruokiini. Bulletproof-kahvit tai lusikallinen öljyä naamariin eivät toimi minulle. Niinpä tein tänään kaurapuuron tuplakookoksella: keitin puuron kookosmaitoon ja sekoitin lopuksi lusikallisen kookosöljyä (kanelin makuista) puurooni. Se pehmittää ja antaa mukavan koostumuksenkin. Eikä maistu rasvalta.
Kaurapuuro tuplakookoksella
2 1/2 dl kookosmaitoa1 dl vettä
1,5 dl isoja kaurahiutaleita (Myllärin)
ripaus suolaa
1 rkl (kaneli)kookosöljyä (Puhdistamon)
kanelia
seesaminsiemeniä
marjoja ja hedelmiä
1. Keitä puuro pakkauksen ohjeen mukaan. Ja anna hautua kannen alla hyvä tovi.
2. Pyöräytä joukkoon kookosöljy. Annostele puuro, mausta kanelilla ja seesaminsiemenillä ja haluamillasi marjoilla ja/tai hedelmillä.
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti