Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / maanantai 11. heinäkuuta 2016
Vadelmatuorepuuro helpottaa, nopeuttaa ja makoistaa arkiaamusi (g)
Siirtolapuutarhamökin talkkaroinnit ovat jo ohitse (ikävä kyllä), mutta osa siellä kehitellyistä resepteistä on vielä jakamatta. Aiemmin vinkkasin hempeän lempeästä raparperipuurosta ja nyt lähtisi jakoon kesäpäiviltä maistuva tuorepuuro, jonka pääosissa ovat mökkipuutarhan vatut.
Jos olet jo palaillut lomilta sorvin ääreen tai arki kolkuttelee ovella maanantaina, niin otapa tästä tuorepuuron ohje haltuun. Näe muutaman minuutin vaiva illalla ja aamusi a) helpottuvat b) nopeutuvat c) maistuvat paremmilta. Pysyt pidempään kylläisenä ja herääminenkin tuntuu vähän helpommalta kun tiedät, että jääkaapissa odottaa herkkuaamupala – terveellinen sellainen.
Reseptissä on vinkkejä tuotteista, joita itse käytin, mutta onnistuu toki muillakin vastaavilla. Makeutin puuron puolikkaalla banaanilla, mutta voit halutessasi korvata sen myös hunajalorauksella.
Hyviä huomenia!
Vadelmatuorepuuro
1 dl kaurahiutaleita (käytin Myllärin gluteenittomia isoja kaurahiutaleita)
1–1,5 dl mantelimaitoa
1 dl kreikkalaista jogurttia (esim. Valio A+ kreikkalainen luonnonjogurtti)
1,5 dl tuoreita vadelmia
1/2 banaani
1 rkl chiansiemeniä
(1 rkl Puhtikaurajauhetta)
päälle vadelmia ja hampunsiemeniä tai jotain itsellesi mieluisampaa
1. Muussaa banaani haarukalla ja sekoita sen jälkeen kaikki ainekset kulhossa tai lasipurkissa. Jos käytät Puhtikauraa, nesteen oikea määrä on lähempänä puoltatoista desiä.
2. Laita yöksi tekeytymään jääkaappiin.
3. Tsekkaa aamulla koostumus ja lisää mantelimaitoa, jos puuro on liian tymäkkää. Koristele vadelmilla ja muilla höysteillä. Itse suosin hampunsiemeniä, joista saa mukavasti lisäprodea.
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti