Slider

[4] [gluteeniton herkku] [xslide]

Lähettänyt / tiistai 23. elokuuta 2016

El Fant: kaupungin paras tuorepuuro


tuorepuuro

tuorepuuro helsinki


helsinki aamupala     el fant helsinki


Hei kaikki puuromaakarit, haluatteko maistaa elämänne parasta tuorepuuroa? Menkää kipinkapin El Fantiin (Katariinankatu 3)! Jättiläismäisen hyvää, valehtelematta ja yhtään liioittelematta. Pehmeää, maukasta, aamulempeää ja sopivia sattumia paahdetuista manteleista ja mustikoista. Ja vieläpä söpön lilan väristä. Se saa sinut sanomaan: älä lopu vielä, älä lopu vielä. Elfantilaiset ajelevat tuorepuurojen Rolls Royce -sarjassa.

Naapuripöydässäkin oltiin ilmeisen ihastuneita ja kyseltiin, mitä puuro pitää sisällään. Kuulemma soijamaitoa, chiansiemeniä, intiaanisokeria, paahdettuja manteleita, mustikoita ja gluteenitonta kauraa. Inspiroiduin tästä niin, että tein itsekin mustikkatuorepuuroa, mutta en voi sanoa päässeeni samoihin sfääreihin kuin elfantilaiset :) Tuo on ns. köyhän tytön versio.


gluteeniton tuorepuuro

healthy restaurant helsinki

Ylipäätään El Fant on aika yliveto! Viihtyisä sisustus, muhkeita tyynyjä (aina tärkeää!), ystävällinen palvelu (enemmän kuin hymy), Brosten astioita (joita on meillä kotonakin, hyvä maku!), ruoka on laitettu esille pikkutarkan nätisti, kahvi on Gahvia (Good Life Goffee) ja musiikkikin on aika funk.

Turistit tuovat oman säväyksensä, sillä heitä lipuu ikkunan ohitse Senaatintorille ja osa osuu sisäänkin tuoden mukanaan kivan kirjavan puheensorinan englannista, espanjaan ja saksaan. El Fantissa oikeastaan unohdat olevasi Suomessa.


Torikorttelit aamupala

Senaatintori ravintola


El Fantista saa aamupalaa maanantaista lauantaihin ja sunnuntaisin on brunssi -> seuraavaksi testiin. Lounasta on tiistaista perjantaihin.

Olen piipahtanut kerran aiemminkin Fanttilassa työpäivän päätteeksi viinillä ja pikkuiltapalalla. Nämä molemmat kerrat ja muilta lukemani hehkutukset puhuvat kirkkaasti sen puolesta, että El Fantissa arvostetaan aitoja makuja ja laadukkaita raaka-aineita. He tarjoavat kasvispainotteista ja terveellistä ruokaa fine dining -tyyppisellä otteella kuitenkaan karkoittamatta perustallustajaa liialla hifistelyllä tai hienostelulla. Voisinko asiaa koukeroisemmin ilmaista? :D

El Fant – oi kuinka ihastuinkaan sinuun ikihyviksi! Tiedän missä istun syksyn tullen ;)



Ravintola Senaatintori

Restaurant Senaatintori


Ja vielä kaupanpäälle menovinkki: Jos et ole kurkistanut rempattuun Helsingin kaupunginmuseoon, niin El Fantin superhyväilyn jälkeen teet sen noin viidellä askeleella. Jaksa yläkertaan asti, sillä siellä on samaan aikaan naurattava ja itkettävä Museum of Broken Relationships -näyttely vielä 11.9. asti. Ja viihtyisä vihreä keidas, jonka keskellä voi pyöritellä itsensä keinussa pyörryksiin.

Viikonloppu minun makuuni :)


Museum of Broken relationships

Helsingin kaupunginmuseo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakumaku

Ruokaa ilman rihmankiertämää eli luonnollista ja ravintorikasta ruokaa, joka saa voimaan hyvin ja antaa energiaa. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia ja vatsaystävällisiä. Ota toki yhteyttä: johanna.latti@gmail.com

Instagramissa @johanna.latti

Suosituimmat reseptit