Slider

[4] [gluteeniton herkku] [xslide]

Lähettänyt / keskiviikko 10. elokuuta 2016

Omenapiirakkapuuro, kaikille (meille) aamu-unisille (g, m)

omenapiirakkapuuro

omena kaurapuuro


Miten saan itseni aamulla reippaasti ylös sängystä? Makustelen mielessäni illalla jonkin herkullisen aamupalan reseptiä! Vedän siis aamupalastani mielikuvaharjoitukset :) En todellakaan ole mikään aamuihminen, joten pientä vetoapua on itselleen järjestettävä.

Enkä tavoittele kuuta (tai aamuaurinkoa) taivaalta, vaan valmistan jotain helppoa ja käytän aineksia, joita löytyy kotoa. Niksi on lähinnä siinä, että lisään tai vaihdan makua peruspuurooni. Vaihdan bataatin (tsekkaa bataattitoastien reseptit 1 ja 2) leivän tilalle tai laitan jo illalla tuorepuuron valmistumaan (täällä kesäsuosikkini).

Omenapiirakkapuuro sai innoituksensa, kun eräänä mökki-iltana alkoi tehdä mieli omenapiirakkaa. Omenapuun alla istumisella saattoi olla jotain tekemistä asian kanssa :D Juu, muttei ollut puhettakaan, että olisin moista jaksanut alkaa väsäämään. Aamu paikkasi illan himot!


gluteeniton puuro


omenapuuro



Omenapiirakkapuuro

1,5 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
2 dl vettä
2 dl mantelimaitoa
1 vihreä omena
kanelia
suolaa
saksanpähkinöitä
voita/kookosöljyä

1. Kuutioi omena. Mittaa vesi ja mantelimaito kattilaan ja kiehauta. Lisää omenakuutiot (jätä pari lohkoa koristeeksi) ja kaurahiutaleet. (Käytin Provenan gluteenittomia isoja kaurahiutaleita, sillä ne tekevät puuroon "syötävän" koostumuksen eli ei mene velliksi. Ne myös kaipaavat nestettä hieman enemmän.)
2. Vähennä lämpöä ja anna kypsyä hiljalleen kymmenisen minuuttia välillä sekoitellen.
3. Lisää loppuvaiheessa kaneliripsaukset, suolaa ja pari saksanpähkinää murskattuna. Kruunaa nokareella voita tai kookosöljyllä.
4. Kippaa puuro kulhoon ja koristele omenalohkoilla ja pähkinöillä.


gluteeniton kaurapuuro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakumaku

Ruokaa ilman rihmankiertämää eli luonnollista ja ravintorikasta ruokaa, joka saa voimaan hyvin ja antaa energiaa. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia ja vatsaystävällisiä. Ota toki yhteyttä: johanna.latti@gmail.com

Instagramissa @johanna.latti

Suosituimmat reseptit