Slider

[4] [gluteeniton herkku] [xslide]

Lähettänyt / keskiviikko 17. elokuuta 2016

Vatsan leppoistaja: kookosjogurtti (m)

kookosjogurtti


Kovasti ja pitkään on kiinnostanut kokeilla hapattaa itse kookosjogurttia. Ruokavaliossani kun on gluteenin lisäksi nollatoleranssi laktoosille (koska laktoosi-intoleranssi) ja vältän maitotuotteita...mitä sekin tarkoittaa? Selitys alla :)

Olin aikani maidottomalla ravitsemusterapeutin suosituksesta, mutta en kokenut saavani siitä suurempaa hyötyä. Nykyään luovin maitotuotteiden kanssa about tähän tyyliin: kasvimaidot, soija- sekä kaurajogurtit ja -kermat / juustoa leivälle, joskus juustoraastetta sitä vaativissa resepteissä, maustamatonta ab-jogurttia ja gefilusta / vieraissa ja ravintolassa en nuukaile.

Elämä on yksinkertaisesti helpompaa, kun nopeissa välipala-aineksissa on vähän enemmän mistä valita. Ja esimerkiksi kaurajogurttien koostumus on hippasen liian vanukasmainen makuuni, vaikka on tietenkin iso plussa, että niitä on tarjolla.


itse hapatettu kookosjogurtti

itse tehty jogurtti


Kookosjogurtin valmistus on helppoa ja tavallaan myös nopeaa :) Itse sekoitteluhommat ja purkin desinfioiminen eivät vie kuin pari minuuttia, mutta sen jälkeen jogurtti valmistuu eli hapattuu itsekseen pimeässä (raukka!) 24–48 tuntia riippuen kuinka hapanta ja paksua siitä haluat. Ihan vinkkinä, että jos samassa taloudessa asuu muitakin ja lainaat hänen/heidän vaatekaappiaan hapatukseen, kannattaa ehkä muistaa mainita asiasta ;D

Ja miksi hapatettua jogua? Hapatettu ruoka hellii vatsaa, mutta hyvänmakuisia (hapankaali!) ja helppotekoisia vaihtoehtoja on niukasti. Joten kookosjogurtti jos joku on lempeä ja makoisa keino pitää vatsa leppoisana.

Itse en käyttänyt makeutusta, mutta halutessasi voit lisätä jogurttiin hunajaa tai vaikkapa kookossiirappia.


kookosjogurtti

Itse hapatettu kookosjogurtti


400 ml kookosmaitoa (säilytetty yön yli jääkaapissa )
2 probioottikapselia
1/2 tl aitovaniljajauhetta
+ tiivis lasipurkki

1. Desinfioi lasipurkki kiehuvassa vedessä. Kaavi kookosmaidon valkoinen osa ja hieman nestettä (määrä riippuu siitä, miten juoksevasta/paksusta jogurtista pidät) purkkiin. Sekoita hyvin.
2. Avaa probioottikapselit ja sekoita niiden sisältö kookosmaidon sekaan. Lisää vaniljajauhe ja sekoita.
3. Hyvästele hyväntekijäsi ja jätä tekeytymään pimeään ja huoneenlämpöön 24–48 tunniksi.
4. Kun jogurttisi on hapattunut, laita se vielä 3–5 tunniksi jääkaappiin ennen kuin käyt kiinni.

Säilytä jogurttia jääkaapissa ja syö parin päivän aikana, minkä ei pitäisi käydä ongelmaksi ;)


kookosmaito

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakumaku

Ruokaa ilman rihmankiertämää eli luonnollista ja ravintorikasta ruokaa, joka saa voimaan hyvin ja antaa energiaa. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia ja vatsaystävällisiä. Ota toki yhteyttä: johanna.latti@gmail.com

Instagramissa @johanna.latti

Suosituimmat reseptit