Slider

[4] [gluteeniton herkku] [xslide]

Lähettänyt / maanantai 5. syyskuuta 2016

Ruskaporkkanat ja naattipesto (g, m)

naattipesto


uunijuurekset


Perjantain kunniaksi (tässä taannoin) ostin itselleni kimpun. Because I am worth it! :) Mutta ei ollut mikä tahansa ruusurevohka, vaan komea porkkanakimppu syksyn väreissä. Niin nätti!

Kun olin kantanut porkkanat rallatellen kotiin, iski tenkkapoo. Mitäs näistä tekisi? Ei näin nättejä raaski rouskutella sellaisenaan. Inspiraatio lähtikin sitten naateista. Tein niistä pestoa ja porkkanat laittelin uuniin paahtumaan rosmariinin ja öljyn kera.

Hyvä maku ja hyvä mieli. Olisi haaskuuta heittää naatit biojätteeseen.

Jos kaipailette oranssien porkkanoiden vahteluksi värikkäitä, niin ainakin Vihannes-Laitilalla on väriporkkanoita.


uuniporkkanat


uunijuurekset

Ruskaporkkanat uunissa

5–6 porkkanaa
rakuunaa
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

1. Kuori porkkanat ja viipaloi ohuiksi tikuiksi.
2. Asettele leivinpaperin päälle pellille. Sivele öljyllä ja ripsottele rakuunaa päälle. Mausta vielä suolalla ja halutessasi mustapippurilla.
3. Paahda 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia tai kunnes porkkanat saavat väriä ja rapsakkuutta.

Naattipesto

5–6 porkkanan naatit
2/3 dl oliiviöljyä
kourallinen kurpitsansiemeniä
valkosipulinkynsi
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa, pippuria
2 rkl oluthiivahiutaleita
tarpeen vaatiessa kuumaa vettä

1. Pese naatit ja kuori valkosipulinkynsi.
2. Heitä ainekset öljyä ja vettä lukuunottamatta tehariin tai soseuta sauvasekoittimella.
3. Kaavi massaa reunoilta tai sauvasta irti. Lisää öljy hitaasti kaataen.
4. Lisää vettä, jos koostumus sitä mielestäsi kaipaa.
5. Maista ja lisää suolaa tai pippuria tarpeen vaatiessa.


vegaaninen pesto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakumaku

Ruokaa ilman rihmankiertämää eli luonnollista ja ravintorikasta ruokaa, joka saa voimaan hyvin ja antaa energiaa. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia ja vatsaystävällisiä. Ota toki yhteyttä: johanna.latti@gmail.com

Instagramissa @johanna.latti

Suosituimmat reseptit