Slider

[4] [gluteeniton herkku] [xslide]

Lähettänyt / tiistai 13. syyskuuta 2016

Tuliaiskeksit (g, m)

gluteenittomat keksit

kaurakeksit

vähäkaloriset keksit

Terveyspertti tuli kylään. Tai siis meni kylään ja teki keon keksejä viemisiksi. Vieraat tai kyläily on ihan paras (teko)syy kokeilla uusia reseptejä. Nyt voisi tietenkin kysyä ystävien mielipidettä samasta aiheesta :) Että kuinka kivaa on olla koekaniinina?

Heti tulee mieleen katastrofi kesältä: ystävä tuli aamupalalle ja tein gluteenittomia leipiä, joihin tuli hiivaa ja taikina nostatettiin mystisesti jääkaapissa yön yli. Leivät olivat kyllä hyvänmakuisia mutta niin paperinohuita, että menivät osastolle dieettileipä :D

No mutta, tällä kertaa lähdin onnittelemaan ystävää vastasyntyneestä poikavauvasta kera banaani-kaurakeksien. Nämä ovat siitä kätevä keksintö, että vaikka aikaa oli käytännössä vain "kotona kääntymiseen", ehdin "kääntyessäni" tehdä myös keksit. Banskuja, kaurahiutaleita, rusinoita, mausteita ja pari kädenliikettä, so simple is that.


banaanikauraknksit



Tähän ohjeeseen tekee heti mieli palata ja kokeilla rusinoiden tilalle siemeniä tai pähkinöitä. Keksit voisi myös dippailla tummaan suklaaseen.

Tsekkaa myös nämä saman sorttiset hätävarakarkkipallerot.

Banaani-kaurakeksit

2 kypsää banaania
2,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3/4 dl rusinoita
kanelia ja Bourbon-vaniljaa

1. Muussaa banaanit haarukalla kulhossa ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja rusinat.
2. Nostele lusikalla taikinanokareita pellille ja muotoile kekseiksi tai palloiksi.
3. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes keksit saavat hieman väriä ja jämäköityvät.

kaurakeksit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakumaku

Ruokaa ilman rihmankiertämää eli luonnollista ja ravintorikasta ruokaa, joka saa voimaan hyvin ja antaa energiaa. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia ja vatsaystävällisiä. Ota toki yhteyttä: johanna.latti@gmail.com

Instagramissa @johanna.latti

Suosituimmat reseptit