Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / tiistai 13. syyskuuta 2016
Tuliaiskeksit (g, m)
Heti tulee mieleen katastrofi kesältä: ystävä tuli aamupalalle ja tein gluteenittomia leipiä, joihin tuli hiivaa ja taikina nostatettiin mystisesti jääkaapissa yön yli. Leivät olivat kyllä hyvänmakuisia mutta niin paperinohuita, että menivät osastolle dieettileipä :D
No mutta, tällä kertaa lähdin onnittelemaan ystävää vastasyntyneestä poikavauvasta kera banaani-kaurakeksien. Nämä ovat siitä kätevä keksintö, että vaikka aikaa oli käytännössä vain "kotona kääntymiseen", ehdin "kääntyessäni" tehdä myös keksit. Banskuja, kaurahiutaleita, rusinoita, mausteita ja pari kädenliikettä, so simple is that.
Tähän ohjeeseen tekee heti mieli palata ja kokeilla rusinoiden tilalle siemeniä tai pähkinöitä. Keksit voisi myös dippailla tummaan suklaaseen.
Tsekkaa myös nämä saman sorttiset hätävarakarkkipallerot.
Banaani-kaurakeksit
2 kypsää banaania2,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3/4 dl rusinoita
kanelia ja Bourbon-vaniljaa
1. Muussaa banaanit haarukalla kulhossa ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja rusinat.
2. Nostele lusikalla taikinanokareita pellille ja muotoile kekseiksi tai palloiksi.
3. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes keksit saavat hieman väriä ja jämäköityvät.
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti