Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / perjantai 9. lokakuuta 2015
Gluteeniton omenaleipä
Punaposkiset omput ovat hedelmäsuosikkejani, vetelin niitä joskus kilonkin päivässä. Harmi vain, että herkkävatsaiselle omputkin voivat olla liikaa. Niissä on FODMAP-hiilareita, ja vatsa voi pompsahtaa yhdestäkin omenasta turvonneeksi palluraksi.
Sanotaan, että omena päivässä, mutta herkkävatsaiselle parempi vaihtoehto on omena leivässä. Ainakin itselläni kypsennys toimii vatsan sulatusapuna.
Gluteeniton omenaleipä
20 g hiivaa
2 tl psylliumia
1 1/2–2 dl omenaraastetta
2 rl öljyä
1 tl suolaa
1 dl tattarijauhoja
2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1. Liuota hiiva haaleaan veteen, lisää psyllium ja anna turvota vähintään 10 minuuttia.
2. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin.
3. Nostele taikina voideltuun leipävuokaan ja tasoita pinta. Anna nousta liinan alla lämpimässä paikassa 1 h.
4. Paista 200 asteessa 30 min.
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti