Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / tiistai 29. joulukuuta 2015
Helppoheikin kalaruoka: lohiceviche
Kotoisia versioita olen tehnyt kuhasta ja lohesta. Toimii alkupalana tai vähän kevyempänä pääruokana. Ja toimi myös joulupöydässä sulassa sovussa sillipurkkien joukossa. Kaiken lisäksi ceviche on aivan ehdottomasti helpointa kalaruokaa valmistaa. Kala menee ainakin omalla pannullani helposti myttyyn tai kärähtää kissanruuaksi, mutta cevicheä ei voi kämmätä: sitrusmehu kypsyttelee kalan ilman kärähdysvaaraa.
Jos haluat maistaa ravintolassa cevicheä, niin suositukseni lähtevät Pastoriin, josta löytyy viittä erilaista cevicheä. Ykkönen on mielestäni nikkei tiradito, jossa on vaalean kalan ja cevichekirpeyden parina lempeää kookosmaitoa. Autenttista perulaista ruokaa cevicheineen taas löydät ravintola La Morenasta. Tänne pitää osata, sillä rafla piilottelee herkkuineen Munkkivuoressa kerrostalon alakerrassa.
Tässä joulucevichen ohje. Sekaan sopisi myös punasipuli ja avokado, jos satut tykkäämään.
Lohiceviche
400 g tuoretta lohta
2 limetin mehu
1 sitruunan mehu
1 punainen chili
1 ruukku korianteria
2 tomaattia
2 rkl öljyä
mustapippuria ja suolaa
1. Leikkaa lohi sopiviksi suupaloiksi kulhoon.
2. Pirskota päälle limettien ja sitruunan mehu. Laita jääkaappiin kypsymään noin kolmeksi tunniksi.
3. Valuta lohipalat siivilässä, kaada kulhoon ja sekoita joukkoon pilkottu chili, korianterit, kuutioidut tomaatit, öljy ja mausteet. Maista ja ihastu!
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti