Slider

[4] [gluteeniton herkku] [xslide]

Lähettänyt / tiistai 29. joulukuuta 2015

Helppoheikin kalaruoka: lohiceviche

ceviche

Kun matkustin muutamia vuosia sitten Perussa maistoin arkaillen cevicheä. Annos kuulosti liian potentiaaliselta vatsataudin aiheuttajalta. Mutta sitten kun se vatsatauti iski ilmankin, uskalsin kokeilla :) Ja hullun hyväähän se oli. Onneksi oli reissua pari viikkoa ja monta lounasta ja päivällistä jäljellä.

Kotoisia versioita olen tehnyt kuhasta ja lohesta. Toimii alkupalana tai vähän kevyempänä pääruokana. Ja toimi myös joulupöydässä sulassa sovussa sillipurkkien joukossa. Kaiken lisäksi ceviche on aivan ehdottomasti helpointa kalaruokaa valmistaa. Kala menee ainakin omalla pannullani helposti myttyyn tai kärähtää kissanruuaksi, mutta cevicheä ei voi kämmätä: sitrusmehu kypsyttelee kalan ilman kärähdysvaaraa.

Jos haluat maistaa ravintolassa cevicheä, niin suositukseni lähtevät Pastoriin, josta löytyy viittä erilaista cevicheä. Ykkönen on mielestäni nikkei tiradito, jossa on vaalean kalan ja cevichekirpeyden parina lempeää kookosmaitoa. Autenttista perulaista ruokaa cevicheineen taas löydät ravintola La Morenasta. Tänne pitää osata, sillä rafla piilottelee herkkuineen Munkkivuoressa kerrostalon alakerrassa.


lohiceviche

Tässä joulucevichen ohje. Sekaan sopisi myös punasipuli ja avokado, jos satut tykkäämään.

Lohiceviche

400 g tuoretta lohta
2 limetin mehu
1 sitruunan mehu
1 punainen chili
1 ruukku korianteria
2 tomaattia
2 rkl öljyä
mustapippuria ja suolaa

1. Leikkaa lohi sopiviksi suupaloiksi kulhoon.
2. Pirskota päälle limettien ja sitruunan mehu. Laita jääkaappiin kypsymään noin kolmeksi tunniksi.
3. Valuta lohipalat siivilässä, kaada kulhoon ja sekoita joukkoon pilkottu chili, korianterit, kuutioidut tomaatit, öljy ja mausteet. Maista ja ihastu!


ceviche

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakumaku

Ruokaa ilman rihmankiertämää eli luonnollista ja ravintorikasta ruokaa, joka saa voimaan hyvin ja antaa energiaa. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia ja vatsaystävällisiä. Ota toki yhteyttä: johanna.latti@gmail.com

Instagramissa @johanna.latti

Suosituimmat reseptit