Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / maanantai 11. heinäkuuta 2016
Jädehyvää! Vadelma-lakujäätelö (m)
Virpi Mikkosen ja Tuulia Talvion Hyvän olon jäätelökirja on jätskiahmatin toivekirja. Selasin kirjan neljään kertaan läpi, enkä edelleenkään meinannut osata päättää, mitä reseptiä kokeilen ekana. Mustikkapiirakkatikkuja, lakritsi-seesamjäätelöä, kookospehmistä (joko kuola valuu?) vai karamelli-popcornjäätelöä? Viimeisin himottaa siksi, että söin pari kesää sitten popcornjäätelöä, jonka makean ja suolaisen liitto oli t-ä-y-d-e-l-l-i-n-e-n. Kyseessä oli irtsikkapallo enkä ole sen koommin moista löytänyt.
Kaikki Virpin ja Tuulian jäätelöt ovat maidottomia ja gluteenittomia eikä niissä ole käytetty valkoista sokeria. Todellakin hyvän olon jäätelöä!
Lakufanina ja vadelmia pakkasessa aina pitävänä päädyin testaamaan vadelma-lakujäätelöä. Varoitan tässä vaiheessa, että lakritsikerma vie tajun (nuolin sitä kupin reunoista, ettei pisaraakaan menisi hukkaan.) Nerokasta yhdistää taateleita ja lakritsinjuurijauhetta. Keksin heti miljoona muutakin käyttötapaa lakukermalle.
Ai miksi kuvia on näin vähän? Koska kamerakin pöllämystyi jäätelöstä ja meni ekan räpsäyksen jälkeen rikki! Että varovasti sitten ;) Omasta versiostani tuli pehmismäisempää, alla näette miten jäätelöchefit sen tekevät.
Herkullista iltaa!
Vadelma-lakujäätelö
400 ml täysrasvaista kookosmaitoa (jäähdytetty yön yli jääkaapissa)
2 dl jäisiä vadelmia
1 paloina pakastettu banaani
3 tuoretta taatelia
1/2 tl vaniljauutetta
1-2 tl lakritsinjuurijauhetta
Lakritsikerma
6 tuoretta taatelia
2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
2-3 tl lakritsinjuurijauhetta
(alkuperäisessä ohjeessa on myös 2 rkl hunajaa, mutta mielestäni tämä on riittävän makeaa ilmankin)
(alkuperäisessä ohjeessa on myös 2 rkl hunajaa, mutta mielestäni tämä on riittävän makeaa ilmankin)
1. Valmista ensin lakritsikerma. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Surauta sileäksi kermaksi. Kaada/kaavi omaan astiaan ja pese teharin kannu tai kulho.
2. Tee sitten jäätelö. Kaavi kookosmaidosta paksu, valkoinen osa tehosekoittimeen. Lisää vadelmat, banaanit, taatelit (kivet poistettuna), vaniljauute ja lakritsinjuurijauhe.
3. Annostele kulhoihin, lisää lakritsikermaa ja liihottele jäätelötaivaaseen!
(Resepti kirjasta Virpi Mikkonen & Tuulia Talvio: Hyvän olon jäätelökirja)
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti