Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / tiistai 19. heinäkuuta 2016
Talkkarin raparperipuuro (g, m)
Terveisiä siirtolapuutarhasta!
Olen talkkarina tuttavieni siirtolapuutarhamökillä. Kaupungissa asuvan maalaissielun unelmien kesäduuni! En tiedä mitään sympaattisempaa kuin rivi näitä eri värisiä pikkutönöjä, joiden pihat puskevat vadelmaa, kirsikkaa, omenaa, raparperia, karviaisia, pottuja, maissia, yrttejä ja voitteko uskoa jopa härkäpapuja! Yhtenä iltana pelataan lentopalloa, toisena petankkia ja kolmantena saunotaan. Naapurissa soitetaan haitaria ja jostain kauempaa leijailee grillikestien tuoksut.
Talkkarin pestini on hyvä osoitus siitä, että unelmistaan kannattaa puhua ääneen, sillä siten ne saattavat saada yllättäen tuulta purjeisiinsa. Äänekäs mökkiunelmointini kantautui tuttavani korviin ja täällä sitä ollaan jo kolmatta kesää. Mökin terassilla on parit onnenkyyneleetkin tirautettu.
Luvan kanssa sain harventaa muhkeaa raparperipuskaa. Keittelin pari raparperinvartta kaurapuuron sekaan ja vietin hitaan aamupalahetken omenapuun alla. Saattaa olla, että mökkihöperyyteni vaikuttaa arviooni, mutta kyyyyllä tästä mielestäni tuli oikein makoisaa kesäpuuroa. Raparperi maistuu taustalla hempeän lempeästi ja käytin Provenan isoja kaurahiutaleita (gluteenittomia), joista tulee mukavan rouheinen puuro (ei siis mitään lasten velliä).
Talkkarin raparperipuuro
2 raparperinvartta2 dl isoja kaurahiutaleita (esim. Provenan gluteenittomat isot kaurahiutaleet)
5 dl mantelimaitoa / vettä (laitoin puolet ja puolet)
suolaa
voita tai kookosöljyä
kanelia
+ mieleisiäsi marjoja ja siemeniä höysteeksi
1. Pese ja paloittele raparperinvarret. Keitä raparpereja pari minuuttia tai kunnes ne pehmenevät.
2. Kippaa raparperit siivilään ja jätä valumaan. Keitä kaurahiutaleita pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Lisää loppuvaiheessa raparperit ja suolaa sekä nokare voita tai teelusikallinen kookosöljyä.
4. Syö yksin tai kaksin, mausta kanelilla ja marjoilla & siemenillä. Nauti kiireettömästi (jos mahdollista omenapuun alla lierihattu päässä).
2. Kippaa raparperit siivilään ja jätä valumaan. Keitä kaurahiutaleita pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Lisää loppuvaiheessa raparperit ja suolaa sekä nokare voita tai teelusikallinen kookosöljyä.
4. Syö yksin tai kaksin, mausta kanelilla ja marjoilla & siemenillä. Nauti kiireettömästi (jos mahdollista omenapuun alla lierihattu päässä).
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti