Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / perjantai 1. heinäkuuta 2016
Kesäinen hernehummus
Miten olin saattanut unohtaa hernehummuksen olemassaolon?! Makuelämysten petturuutta! En piittaa perushummuksista (koska kikherneet!) ja jos kuulut samaan sakkiin, kokeile ihmeessä tätä. Viherversiossa mennään herneillä, sitruunalla, tahinilla ja nokareella maustamatonta jogurttia. En itsekään tiedä, miten ne onnistuvatkin sompailemaan keskenään niin mielettömän hyvin!
Moni käyttää hernehummuksessa sipulia ja valkosipulia, itse jätän ne pois a) vatsa b) en uskaltaisi sohlata tähän täydellisen hyvään sössöön enää mitään muuta. Paitsi kourallisen yrttiselleriä tai sitruunamelissakin voisi olla kiva!
Hernehummus maistuu bataattitoastien kanssa, leivän levitteenä tai perunoiden tai uunikasvisten lisukkeena. Tästä reseptistä tulee pikkupurkillinen, mutta jos haluat enemmän, tuplaa ainekset.
Kesäinen hernehummus
200 g pakasteherneitä
1/3 sitruunan mehu
1 rkl tahinia (seesamitahnaa)
2-3 rkl maustamatonta jogurttia
(kourallinen yrttiselleriä)
mustapippuria ja suolaa
1. Anna herneiden sulaa hetki. Annostele sitten ainekset tehariin ja aja tasaiseksi. Valmista.
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)



Ei kommentteja:
Lähetä kommentti