Slider

[4] [gluteeniton herkku] [xslide]

Lähettänyt / perjantai 1. heinäkuuta 2016

Kesäinen hernehummus

bataattitoast

hummus


Miten olin saattanut unohtaa hernehummuksen olemassaolon?! Makuelämysten petturuutta! En piittaa perushummuksista (koska kikherneet!) ja jos kuulut samaan sakkiin, kokeile ihmeessä tätä. Viherversiossa mennään herneillä, sitruunalla, tahinilla ja nokareella maustamatonta jogurttia. En itsekään tiedä, miten ne onnistuvatkin sompailemaan keskenään niin mielettömän hyvin!

Moni käyttää hernehummuksessa sipulia ja valkosipulia, itse jätän ne pois a) vatsa b) en uskaltaisi sohlata tähän täydellisen hyvään sössöön enää mitään muuta. Paitsi kourallisen yrttiselleriä tai sitruunamelissakin voisi olla kiva!

Hernehummus maistuu bataattitoastien kanssa, leivän levitteenä tai perunoiden tai uunikasvisten lisukkeena. Tästä reseptistä tulee pikkupurkillinen, mutta jos haluat enemmän, tuplaa ainekset.


hummus

Kesäinen hernehummus


200 g pakasteherneitä
1/3 sitruunan mehu
1 rkl tahinia (seesamitahnaa)
2-3 rkl maustamatonta jogurttia
(kourallinen yrttiselleriä)
mustapippuria ja suolaa

1. Anna herneiden sulaa hetki. Annostele sitten ainekset tehariin ja aja tasaiseksi. Valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nakumaku

Ruokaa ilman rihmankiertämää eli luonnollista ja ravintorikasta ruokaa, joka saa voimaan hyvin ja antaa energiaa. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia ja vatsaystävällisiä. Ota toki yhteyttä: johanna.latti@gmail.com

Instagramissa @johanna.latti

Suosituimmat reseptit