Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / sunnuntai 27. maaliskuuta 2016
Havajilainen poke – 5 kirkasta tähteä!
Kaikki sushin ja cevichen rakastajat hoi, kai olette maistaneet jo pokea? Jättiläishyvää!
Meillä ohitettiin kylmän viileästi pääsiäispöperöt (joita pidän tunkkaisina) ja loihdittiin tilalle havajilainen kalakattaus. Seesamilla, soijalla ja chilillä maustettu ja avokadolla ja mangolla hörsytetty poke oli nappibongaus. Resepti löytyi Me Naisten nettisivuilta (alkuperäiseen reseptiin pääset tästä ).
Kalana käytimme lohta, joka saa uiskennella marinadissa puolisen tuntia. Kannattaa kuutioida kala jo tässä vaiheessa mukavan kokoisiksi suupaloiksi.
En ole käyttänyt aiemmin seesamiöljyä ja jännäsin sen makua, mutta ei huolta: mukavan pähkinäinen! Lisäksi kalan päälle ripoteltiin seesaminsiemeniä, jotka ovat hyvä kalsium-, magnesium- sekä B- ja E-vitamiinilisä ruokavalioon. Pillereitä kivemmassa ja maukkaammassa muodossa!
Kun lohi kelluu marinadissaan, sillä aikaa pilkotaan höysteet, keitellään riisi ja maistellaan kokkauspunaviiniä. Helppoa ja nopeaa. Eniten ähinää aiheutti kauppaosuus mangotiskin äärellä. Ollapa mangot yhtä mehukkaita ja tuoreita kuin Havaijilla!
Havajilainen lohipoke
3 rkl (gluteenitonta) soijakastiketta2 rkl seesamiöljyä
2 rkl Srirachaa
1/2 tl suolaa
400 g lohta
seesaminsiemeniä
Höysteet
4 kevätsipulin vartta (jos vatsasi kestää sipulia)
1/2 kurkku
1 mango
1 avokado
riisiä
1. Sekoita soijakastike, seesamiöljy, Sriracha ja suola isossa kulhossa. Kuutio lohi ja sekoita marinadiin. Nosta jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi.
2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Siivuta sipulit ohuiksi renkaiksi. Pese ja kuutioi kurkku. Kuori mango ja avokado ja siipaloi suupaloiksi.
4. Koristele maustunut lohi seesaminsiemenillä ja käy kimppuun. Nostele kulhon pohjalle ensin riisiä ja sitten kalaa ja höysteitä.
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti