Slider
[4] [gluteeniton herkku] [xslide]
Lähettänyt Johanna / lauantai 18. kesäkuuta 2016
Bataattiranskikset ja juustohuijarin dippi (g, m)
Ravintohiivahiutaleissa on runsaasti proteiinia ja B-vitamiineja niitä kaipaaville. Hiutaleita voi lisästä keittoihin, kastikkeisiin, salaatteihin ja tahnoihin sekä dippeihin. Itseäni kiinnosti kuitenkin kaikkein eniten tuo luvattu juustoinen maku, joten tehtailin niistä dippiä. Löysin ohjeen Paula Heinosen Vegeä-kirjasta. Mukailin sitä hieman omilla mausteillani.
Dipistä tuli jämerän makuista, ei missään tapauksessa liian juustoista. Maku on pehmeä ja aika neutraali.
Gluteenittomia ravintohiivahiutaleita löysin Kampin Punnitse ja Säästä -liikkeestä.
Bataattiranskikset
2 kpl bataatteja
kookosöljyä
savupaprikajauhetta
curryjauhetta
1. Kuori bataatit ja leikkaa ranskissoiroiksi. Tee samankokoisia, jotta ne kypsyvät samassa tahdissa.
2. Sivele bataatit kookosöljyllä ja mausta.
3. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 20-30 minuuttia. Valmista odotellessa dippi.
Juustohuijarin dippi
1 keskikokoinen peruna
1 keskikokoinen porkkana
1/2 dl vettä
1 dl ravintohiivahiutaleita
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunan mehua
ripaus suolaa
1/2 tl cayennenpippuria
1/2 tl sipulijauhetta
1-2 rkl srirachaa
1. Kuori peruna ja porkkana, pilko pienemmiksi paloiksi. Keitä vedessä pehmeiksi.
2. Kaada keitinvesi pois. Lisää perunat, porkkanat, vesi ja kaikki loput aineet tehosekoittimeen. Surauta dipiksi.
3. Dippaile bataatteja juustodippiin. Dippi toimii myös levitteenä.
Samanlaisia nakumakuja
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti