Slider

[4] [gluteeniton herkku] [xslide]

Lähettänyt / lauantai 14. toukokuuta 2016

Pyydä jotain hyvää ja teen sinulle bataattitoasteja (höperryttävän hyviä)

bataattileipä

bataatti


Bataatti, tuo suuri ruokarakkauteni. Jos joku onnistuu tekemään bataatista jotain pahanmakuista, olen erittäin kiinnostunut maistamaan, sillä se olisi eka kerta! ;)

Pitkään on mielessäni kutkutellut ajatus hyödyntää bataattia ns. leipänä, pitsapohjana, toastina...mikähän tuota nyt kuvaisi parhaiten...oranssi täytteiden alunen? :D Bataatin "mielikuvamaistelun" jälkeen oli selvää, että leipäset saavat levitteekseen vuohenjuustoa. Ovat kyllä jämptilleen täydellinen pariskunta!

Bataattitoastien täytteiden kanssa venkslasin pidempään, mutta päädyin lopulta guacamoleen: lempeää avokadoa, vähän tulista chiliä ja luonnetta korianterista.

salsa


Jätin bataatin kuorimatta (jotta ne saavat leipämäisen reunuksen), mutta pestäjynssäsin hyvin. Bataatit loikoilivat uunissa parikymmentä minuuttia ja sillä aikaa kasailin guacamolen. En käyttänyt sipulia suotta vatsaa ärsyttämään, mutta käytä sinä, jos vatsasi on sipulille suopea.

Söin ensimmäisen leipäsen uteliaisuuttani seisaaltaan :) Ja voihan pojat, nyt osuttiin makujen napakymppiin! Maun lisäksi plussaa siitä, ettei tarvitse näprätä jauhojen ja taikinoiden kanssa.

Bataattitoastit kelpaavat niin brunssille kuin illallisen lisukkeeksi tai vaikka mezepöytään. Miksei myös kevään juhlien pitopöytään.

Toivottavasti tykkäät! Itse höperryin näistä :)

bataattileipä

Bataattitoastit ja guacamole

1 bataatti
kookosöljyä

Guacamole
1 avokado
1 tomaatti
1 punainen chili
1 lime
1,5 dl tuoretta korianteria
mustapippuria ja suolaa
levittyvää vuohenjuustoa

1. Pese ja siivuta bataatti pitkittäin noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Yhdestä bataatista tulee pellillinen.
2. Sivele bataateille kookosöljyä ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 20 minuuttia.
3. Valmista guacamole. Kuori ja pilko avokado. Itse tykkään muussata sen vielä haarukalla soosiksi.
4. Pese tomaatti ja pilko pieniksi kuutioiksi. Pilko chili ihan pieniksi paloiksi. Sekoita avokado(soosi), tomaatit ja chilit kulhossa.
5. Pirskota joukkoon limen mehu ja korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla. Myllää sekaisin.
6. Levitä bataateille vuohenjuustoa ja annostele guacamolea. Syö mutta istu ensin ;)

mexican food

Ps. Jos haluat päästä helpommalla, kurkkaa paahtimen kautta pomppaavat bataattitoastit.

3 kommenttia:

  1. Jäikö sulla lötköksi bataattisiivut uunissa olon jälkeen? Laitoinkohan liikaa kookosöljyä, vai miten niistä saisi rapeampia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain niistä mukavan rapsakoita. Kokeile ensi kerralla sivellä kookosöljyä kevyesti, leikkaa siivuista riittävän ohuita ja anna sitkeästi olla uunissa pidempään (uunit ovat eri tehoisia). Voit myös kokeilla paahtaa bataatit leivänpaahtimessa! Toivottavasti onnistut, nämä ovat niin mielettömän hyviä :)
      terkuin Johanna

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Nakumaku

Ruokaa ilman rihmankiertämää eli luonnollista ja ravintorikasta ruokaa, joka saa voimaan hyvin ja antaa energiaa. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia ja vatsaystävällisiä. Ota toki yhteyttä: johanna.latti@gmail.com

Instagramissa @johanna.latti

Suosituimmat reseptit